KONTAKT OSS

Velkommen til å ta kontakt for spørsmål eller påmeldinger til kurs. 

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

APUS.JPG

OM OSS

 

Om oss

Här presenteras vi som samskapar retreats, kurser och ger behandlingar.

Välkommen till den mäktiga naturen med oss och utforska olika metoder och behandlingar för hälsa, inspiration och utveckling. Under vår, sommar og hostsäsongen håller vi yoga klasser, yoga & fjäll-retreat och erbjuder behandlingar vid glaciärerna i Oldedalen i Stryn, Norge. Vår intention är att skapa ett tryggt utrymme där vi alla kan dela, växa och inspirera varandra att leva i djupare samband med vårt sanna jag, naturen och varandra.

Vi ser fram emot att ses!
/ Johanne & Frank
 

 

8MqPtHNeScahMAlL1JtxHg_thumb_5817.jpg

JOHANNE MELKEVOLL

Jag växte upp mellan bergen och glaciärerna i Oldedalen, och redan som ung planterades fröet för att njuta av att bo nära naturen. I början drömde jag om att resa ut i världen och utforska nya kulturer, traditioner och platser.
Sedan slutet av gymnasiet utforskade jag också olika filosofier och yogiska metoder, och jag började utöva olika tekniker och testade på mig själv hur mina känslor och mitt sinne fungerar. Spontana upplevelser och skiften skapade ett behov och inspirerade mig att åka på resor, söka lärare, att lära mig och utforska vidare.

I universitetet studerade jag pedagogik, historia, social antropologi, språk och litteratur. Jag har varit lärare i grundskolan och gymnasiet i flera år, och jag delade också yogaklasser med kollegor och studenter vid denna tidpunkt.
Sedan min första yogaklass omkring 2000 har jag mestadels utforskat klassisk yoga, yoga nidra, filosofier och ashtanga vinyasa yoga. Sedan 2007 har jag hållt i klasser och kurser både i skolan och senare även på yogastudios och genom Yoga Nordfjord. De senare åren har jag hållit kurser, workshops och samskapade retreater i naturen i Oldedalen.

Under åren har jag haft turen att studera och lära av erfarna lärare i yogisk kunskap och praxis, både i Norge och runt om i världen. Några av fördjupningsstudierna har varit hos Centered Yoga Thailand, på Bali och i Mysore, Indien bland annat.
Jag känner att hela livet ingår i utövandet och finner det omöjligt att lägga yoga i någon låda eller fästa den på någon person eller bara några grenar av "trädet". För mig inspirerar helheten av alla dessa metoder och insikter.

Sedan 2012 har jag gått igenom djupa förändringar i alla delar av mitt liv, och olika erfarenheter ledde mig till en förändring av min riktning. Jag flyttade från staden för att leva närmare naturen, sakta ner mitt tempo i livet och tillåta ett nytt tillvägagångssätt för de olika metoder som jag hade praktiserat hittills. Sedan dess har jag tillbringat mycket tid på Bali och tillsammans med yoga har jag lagt till studier som kraniosakral terapi, terapautiske metoder samt utbildningar i medicinhjulet baserat på de gamla peruanska läketraditionerna.
Jag tycker också om att leva en mer fri och kreativ livsstil, med musik, måleri, dans, och skrivande som alltid har varit en viktig del av mitt liv.
Jag har nu bosatt mig i de nordiska rötterna och spenderar mestadels tiden i Sverige och i Oldedalen, Norge, som jag delar med min älskling, familj och vänner och utforskar livet, konsten och att leva med naturens enkelhet.

Det inspirerar mig att se jämlikhet och universella principer som vi finner i olika kulturella och andliga traditioner, och att närma oss de olika verktygen för terapi och tillväxt med medvetenhet, hjärta och på ett icke-dogmatiskt sätt som relaterar till vår värld i nu.
Jag är tacksam för alla jag har träffat; vänner och lärare, som guidat mig och som har delat sin med sig av sin kunskap.
Naturen, min praxis och livet själv är min huvudlärare på alla sätt.
Min intention är att dela yogans verktyg och andra modaliteter på ett sätt som kan stödja och inspirera att utforska att leva i djupare relation med vårt naturliga själv, att öppna dörrar och skapa nyfikenhet för att studera och undersöka vidare.
Jag hoppas att våra sammankomster och kurser inspirerar till att skapa balans, hälsa och glädje på olika nivåer, att hitta tillbaka till  hjärtat och att stödja och inspirera varandra att leva på ett sätt som tjänar både oss människor, alla varelser och den natur vi alla är en del av.


 
10926792_10152943125940791_1088925121343657123_o.jpg

AMAIA SANTACOLOMA 

Människor hittar ofta Yoga när man försöker hitta finna en lösning för en stressig livsstil eller för fysiska krämpor. I mina år av utövande och undervisning har jag lärt mig att hälsa inte bara är frånvaro av sjukdom. Verklig hälsa ger oss livlig vitalitet och inspiration för vad vårt uppdrag i livet är.

Jag kom också till Yoga i hopp om att läka en svag och värkande rygg. Jag insåg att effekterna av Yoga var omedelbara. Så snart jag slutade träna, kom min ryggvärk tillbaka, och jag bestämde mig för att det helt enkelt inte var ett alternativ för mig längre.

Ju mer jag övade, desto mer belöningar kunde jag skörda från Yoga, jag blev gradvis en bättre version av mig själv. Så småningom åkte jag till Indien och spenderade ungefär 2 år studerande i  Yoga-vaggan Mysore, och 2010 fick jag auktorisering att lära ut Ashtanga Vinyasa Yoga.

Under min vistelse i detta magiska land upplevde jag att kombinationen av Yoga och Ayurveda lyckades frigöra mig från både psykologiska problem och de kroniska allergier som jag hade lärt mig att leva med.

Det var fantastiskt för mig, den obestridliga effektiviteten av ayurveda och yoga. Jag har sedan dess fortsatt att studerat dessa systervetenskaper så att jag ödmjukt kunde dela dem med andra. Att bli en mamma i 2012 hjälpte mig att växa oerhört som lärare och yoga-utövare. Jag upptäckte den kvinnliga kroppens medfödda visdom och behovet av att återansluta med sina rytmer i det utmattade samhället vi lever i.

Min största inspiration kommer från de fantastiska lärare jag har haft turen att studera med, speciellt Sharath Jois (Ashtanga Vinyasa), Sudhir Tiwari (Pranayama), Uma Dinsmore-Tuli (Womb Yoga & Yoga nidra), och David Frawley (Vedisk vetenskap).

För närvarande så lär jag ut Mysore-programmet på Oslo YogaBelly & Baby  and Leela Yoga in Oslo.

Jag jobbar med både nybörjare och erfarna utövare, ger gruppklasser, workshops och individuella sessioner för dem som föredrar en-till-en-vägledning, eller de som vill arbeta djupt med Yoga Therapy. Klasserna lärs ut på spanska, engelska eller norska, enligt dina behov.


jvRHsKkfTkWKy0jB4vOQLQ_thumb_6c1c.jpg

FRANK ALEXANDER BJENNMYR

För drygt 7 år sedan tog mitt liv en stor vändning, då jag mottog min första vattenmassage-behandling (Watsu). I kombination med yogan blev det ett starkt uppvaknande, och jag förstod direkt att jag skulle vandra vidare i en ny riktning. Jag tillbringade sedan flera år på resande fot och ägnade mig åt att fördjupa mig inom yoga & meditation, och att utforska och lära mig olika behandlings & healingmetoder, som jag direkt började dela med andra.

De mest lärorika och inflytelsefulla kurserna har varit just Watsun och Healing Dance (aquatic bodywork), men även traditionell Hatha yoga i Indien, Sama Yoga på Bali och Inner Dance i Filippinerna. Vilket ledde mig vidare till Kraniosakral Terapi, något som för mig varit djupt helande och transformativt, och som jag kontinuerligt har studerat & gett behandlingar i sedan dess. I Sverige har jag fördjupat mig inom shamanska healingmetoder, vilket bidragit med en grundning och mognad i mitt utforskande och i den jag är.

Kitesurfing var en sann passion i många år innan yogan och healingen kom in i mitt liv, och det är väldigt viktigt för mig att spendera tid i naturen. Mycket inspiration kommer genom att uttrycka mig kreativt, genom att spela & skapa musik, dansa och skriva. Matlagning har blivit ett annat stort intresse, jag gillar verkligen att skapa naturlig hälsosam mat, något som jag har gjort vid Yoga & Fjäll-retreaten sedan starten 2015.

Så nu har jag hittat min väg tillbaka till Skandinavien, där jag lever tillsammans med Johanne nära naturen, ger behandlingar, samskapar retreats & kurser, har hand om en camping, delar inner dance & yoga och njuter av livet!
Jag önskar att jag kan fortsätta dela allt det som har haft en djup inverkan i mitt eget liv, för att kunna supporta andra i deras utforskande och inspirera till hälsa och glädje.


 
12241650_10156272794210422_4070030007292606271_n.jpg

JEAN MANUEL NADEAU

I en tidig ålder lämnade Jean-Manuel, med kamera i handen, livet han kände till för att upptäcka vår värld. Vad som var tänkt att vara ett enkelt äventyr blev hans livsresa och en pilgrimsfärd ner i utövandet av uråldrig visdom.

Jean-Manuels uppvaknande inleddes under en Vipassana meditation, där han upplevde en upplösning av kropp och sinne. Denna erfarenhet förändrade för alltid hans liv. Det gav honom en skarp känslighet i sin förmåga att känna av den subtila dynamiken i kroppen, liksom en glimt av den djupare meningen som kosmos erbjuder.Utan någon tidigare andlig kunskap och därför utan några riktiga hänvisningar att ledas av, levde Jean i ett upplöst tillstånd för en tid utan att inse omfattningen av vad som hade hänt med honom. Sedan tog livet med honom till Bali där han hittade båda sina nuvarande lärare. Med deras vägledning leddes Jean in i Mystery schools och in i praktiken av biodynamisk kraniosakral terapi. Hans studier ledde honom att upptäcka tidens dynamik, antika kalendrar och astrologi, och han lärde sig att behärska den känslighet och visdom som uppnåtts i hans meditationsutövande för att hjälpa andra på deras egen väg mot självinsikt.

Mystisk visionär och begåvad visuell konstnär, Jean-Manuel har nu bosatte sig i Asien, där han fortsätter att bygga broar mellan världarna av det synliga och det osynliga. Fördjupning av hans kunskap om "den stora bilden" genom utforskningar i meditation, mänsklig evolution och tidens vetenskap, är Jeans visdom och helande upptäckter delade med andra genom biodynamisk kraniosakral terapi, astrologi, workshops och samarbeten. Han fortsätter också att utforska genom en mängd olika kreativa projekt, inklusive fotografi och grafisk/webbdesign.


 
 Torunn & Lars Kristian Yoga & Kayak 2017

Torunn & Lars Kristian Yoga & Kayak 2017

TORUNN TODAL LABERG & LARS KRISTIAN FAUSKE

Torunn Todal Laberg och Lars-Kristian Fauske sanna friluftsentusiaster, och det de helst vill är att tillbringa livet ute i naturen. Ett område de vistas i mycket är Hurrungane i Väst-Jotunheimen, och i den nordiska mytologin betyder "hurr" något i stil med "bråk". I tillägg är Bulder & Brak Opplevingar etablerat i Utladalen i Övre Årdal, och buller från forsar, sten och is som rasar ner längs de branta fjällsidorna är den del av livet där - och därför tyckte de att namnet passar gott till på ett företag som baserar sig på att erbjuda naturupplevelser. De har en stark tro på att friluftslivet bär med sig något värdefullt - som gemenskap, utmaningar och bemästringskänsla. Och det är när naturen bråkar lite runt om oss som man verkligen får känna på krafterna man har runt omkring sig. Att röra sig ute i naturen ger verkligen påfyllning av energi. Kom bli med dem på tur du också!

Lars-Kristian Fauske jobbar som fysioterapeut och har en stor erfarenhet från ett långt friluftsliv. Har du lust att testa på forspaddling, behöver du en guide ner för branta bergsväggar med downhillcykel, önskar du tips om de bästa skidturerna i Årdal eller vill du slipa lite på tekniken för längsskidåkningen på Birken, så är Lars-Kristian mannen du söker.

Torunn Todal Laberg har jobbat som fjäll- och glaciärguide i många år, och något av det bästa hon vet är att ta med folk på tur i fjällvärlden. Torunn trivs väldigt gott på hög höjd, och är känner till Vest-Jotunheim väldigt väl. Utladalen är den väg hon helst vandrar in i Jotunheimen - och blir du med Torunn på tur där så får du garanterat många historier om folk och natur, geologi och djurliv, på köpet.